• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
  • {{sprakVariabler[s.stegnavn]}}
{{sprakVariabler["AvbrytSkjemaUtfylling"]}}
{{sprakVariabler["InnloggingWizardKreverInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["InnloggingWizardValgfriInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["SkjemaNavn"]}}
  • {{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltip' + innlogging.InnloggingsTooltip]}}

{{sprakVariabler['LoggInnEpost']}}

{{sprakVariabler['InnloggingWizardTooltipEpost']}}

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*{{sprakVariabler["EpostIkkeRegistrert"]}}

{{sprakVariabler["InnloggingWizardKodeIEpost"]}}

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringEpost"]}}

{{sprakVariabler["KontoAktivert"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringsLenkeUgyldig"]}}

Nettlesersesjonen er utløpt, og utfylling som ikke er lagret kan være tapt. Vennligst last siden på nytt for å fortsette på skjemaet.

Skjemautfylling

Melding om hogst i vernskog i Ringebu kommune

Hogst i vernskog

Lovbakgrunn

I medhold av Skogbrukslovens §§32 og 33 har Fylkeslandbrukskontoret i Oppland 2.2.1994 vedtatt bestemmelser om vernskogforvaltningen i Oppland. Dette omfatter også nye vernskoggrenser. Bestemmelsene er gjort gjeldende fra 1.3.1994. Et utdrag av bestemmelsene er gitt nedenfor. 

Meldeplikt for hogst

Skogeier er ansvarlig for at melding om hogst i vernskog sendes kommunen senest 3 uker før hogsten skal settes i gang. Hogst kan ikke igangsettes før det foreligger tilbakemelding fra kommunen


Skjøtsel og drift i vernskogen

Ved skjøtsel og drift i vernskogen skal legges avgjørende vekt på at varmeklimaet ikke vedvarende forverres ved hogstinngrep. Inngrep som ble bl.a. kan føre til kaldluftsstrømmer, økt frostfare og vesentlig øket vindhastighet skal unngås. Ved drift i vernskogen skal de vanlige reglene for flerbrukstilpasset skogbruk legges til grunn, men det skal tas ekstra hensyn til de spesielle forhold som finnes i fjellskogen slik at det karakteristiske ved skogtypen bevares. Dette kan gjelde bevaring av kraggfuruer, tørre og vridde trær og hekketrær for store rovfugler. I vernskogen er det også spesielt viktig at en bevarer et sammenhengende skogbilde over tid.

Før hogsten foretas, skal det alltid vurderes hva som er den beste og sikreste foryngelsesmetoden på stedet


Hogstformer

I den øverste delen av vernskogen, over barskoggrensa, skal ikke bartrær hogges. Produktiv bjørkeskog kan tynnes og forynges under skjerm.

I den nærmeste sonen nedenfor barskoggrensa og ned til grensa for produktiv skog, kan det bare hogges enkelttrær i barskogen. Produktiv bjørkeskog kan tynnes og forynges under skjerm.

I den produktive delen av vernskogen der skogen har god sjiktning, bør det nyttes fjellskoghogst i de klimatiske mest utsatte områdene. Bruk av fjellskoghogst er en kombinasjon av gjennomhogster og gruppehogster med flater opp til 2 dekars størrelse.

Der fjellskoghogst ikke er aktuelt, kan det nyttes flatehogst, frøtrestillinger og skjermstillinger. Slike hogster bør ikke være over 5 dekar i de klimatisk mest utsatte områdene, og normalt ikke over 20 dekar der klimaet er mindre hardt. Mellom flater/frøtrestillinger skal det fortrinnsvis nyttes gjennomhogster. Der foryngelsen skal skje ved planting, skal tilgangen på egnet plantemateriale være sikret slik at planting kan skje innen rimelig tid etter hogst. Ved hogst skal det tas hensyn til forholdene på den enkelte eiendom slik at uheldige flatestørrelser og hogstføringer ikke oppstår som følge av senere hogster på naboeiendommer.


Saksbehandling

Kommunen kan gi tillatelse til hogst, nekte hogst eller stille vilkår for hogst i medhold av de vedtatte bestemmelsene. Hogst som ikke er meldt eller som ikke utføres i henhold til godkjenningen, kan stoppes av skogoppsynet.

Avgjørelser truffet av kommunen kan påklages til overordnet myndighet etter reglene for forvaltningsloven.

I kommunen er det skogbruksrådgiver som forvalter disse bestemmelsene, og nærmere opplysninger og veiledninger kan innhentes der. Skogbruksrådgiver vil også kunne være behjelpelig med utfylling av meldeskjemaet for hogst. De fullstendige bestemmelser om vernskogforvaltningen sammen med kart over vernskoggrensene foreligger i kommunen.


Er det behov for bygging av vei for å gjennomføre drifta?

Dersom den planlagte drifta forutsetter vegbygging, skal dette meldes særskilt og behandles etter "Forskrift om planlegging og godkjenning av skogsveger". Skogbruksrådgiver kan gi nærmere orientering.



Hjelp
Lukk
  1. Klikk på Hjelpesymbol der du trenger hjelp til utfyllingen
  2. Skjemaet lagrer svarene underveis i utfyllingen. Hvis du velger å avbryte ved f.eks. å lukke nettleservinduet eller trykke på Avbryt-knappen og deretter bekrefter at du vil avbryte utfyllingen, vil all informasjon bli borte.
  3. Ingenting sendes inn før du selv ber om det, ved å velge Send inn-knappen. Den kommer fram etter at opplysningene er kontrollert og godkjent på oppsummeringssiden.

Bruk og utfylling

Klikk på hjelpesymbolene for informasjon om utfylling.

* Betyr obligatorisk for utfylling

Etter 20 minutter uten aktivitet kan utfylling av skjema gå tapt.

Klikk på Hjelp øverst til høyre for generell hjelp om skjema.

Vennligst vent...

Loader